Chiquita bakbanaan
Chiquita Bakbanaan: ze zien eruit als fruit, maar eten weg als groenten!
Ze lijken op extra grote bananen met dikkere schillen, maar Chiquita Bakbananen worden meestal gebakken en gegrild op vrijwel dezelfde manier waarop je aardappelen bereidt.
Een bakbanaan is geen banaan, maar een zetmeelrijk familielid dat meestal gegrild, gebakken of gekookt wordt geserveerd in zowel zoete als hartige bijgerechten. Bakbananen zijn het hele jaar door beschikbaar – als je ze niet kunt vinden in je plaatselijke supermarkt, kun je de manager altijd vragen om ze in te kopen.
Heerlijke bakbananen horen traditioneel steevast thuis in de keuken van veel tropische culturen. Ze zijn perfect om in elk stadium van rijpheid te gebruiken – mits ze op de juiste manier worden bereid – voor je hoofd- of bijgerecht, een tussendoortje of een dessert. Ontdek hoe je lekkere, nieuwe recepten kunt uitproberen met bakbananen en neem je gezin mee op een mini-vakantie naar het paradijs!
Voedingswaarde
Chiquita Bakbananen zijn een smakelijke vervanging voor traditionele wortelgewassen als wortelen en rapen.
Groen fruit, of fruit dat net geel wordt, is zo zetmeelachtig als een zoete aardappel en geweldig om te bakken. Bakbanaan kan op veel manieren worden bereid. Neem een kijkje tussen onze recepten om erachter te komen wat voor elk stadium van rijpheid wordt aanbevolen.
1 portie - medium, rauw (174 g)
-
Calorieën 22
-
Totaal vet 0.5 g
-
Natrium 5 mg
-
Kalium 890 mg
-
Totaal aan koolhydraten 57 g
-
Voedingsvezel 4 g
-
Suikers 10 g
-
-
Eiwit 2 g