Keukenprinsen En -Prinsessen
december 2nd 2020 ・ 5 Leestijd in min
Bananenbroodrecepten zijn meestal makkelijk aan te passen, maar er IS een geheim aantal bananen dat je nodig hebt voor het perfecte bananenbrood...
Bakken kan vaak een exacte wetenschap zijn wat een beetje ontmoedigend kan zijn. Vooral voor mensen die net beginnen met bakken, maar ook voor zij die het perfecte recept maar niet kunnen vinden. Het mooie van bananenbrood en de meeste bananenbroodrecepten is dat als het op bananen aankomt, het makkelijk aan te passen is wat voor soort bananen je moet gebruiken (en zelfs hoeveel). Vrees niet langer als je wordt gevraagd om een gezonde snack te maken. Wij hebben een aantal tips voor je om het beste bananenbrood te bakken, over hoe rijp je bananen moeten zijn, over hoe je je bananen moet bewaren en we bieden je ook nog een geweldig recept voor het perfecte bananenbrood. Zo weet je zeker dat je jezelf, je gezin of wie dan ook blij maakt met deze heerlijke gezonde snack. Wist je bijvoorbeeld dat er er een geheim aantal bananen is dat je nodig hebt voor het PERFECTE bananenbrood? Lees snel verder, ga voor een veganistisch bananenbrood, een gezond (of wat minder gezond) bananenbrood en sla de plank nooit meer mis.
Veel mensen denken ‘hoe rijper hoe beter’ als het aankomt op het maken van bananenbrood. Maar de waarheid is dat je echt elke banaan kunt gebruiken – zolang hij maar niet supergroen is. Als je bananen bruin (of zelfs zwart) zijn, onthoud dan dat je ze kunt schillen en invriezen om later in een bananenbroodrecept te gebruiken. Rijpe bananen zijn meestal zoeter – zoveel recepten vragen om ‘overrijpe’ bananen – maar dat is niet echt nodig. Wil je trouwens meer weten over de kleur van bananen, lees dat onze blog over groene, gele en bruine bananen eens!
Als je bananen niet zo rijp zijn als je zou willen voor je bananenbroodrecept, kun je je minder rijpe (meer groene) bananen altijd 20 minuten in een oven op lage temperatuur (150°C) zetten om ze een beetje zachter te maken.
De beste manier om je Chiquita bananen te bewaren is in een fruitschaal of aan een hangende haak op kamertemperatuur. Stop een groene banaan nooit in de koelkast, want dan rijpt hij niet en wordt de schil zwart. Als je wilt voorkomen dat je bananen te snel bruin worden, kun je wat tijd rekken door de kroon (waar de bananen samenkomen) met aluminiumfolie te bedekken.
Je bent nu aangekomen bij het belangrijkste deel van deze pagina! Chiquita’s grootste geheim voor het perfecte bananenbrood is…. tromgeroffel… .. ons eigen “Chiquita beste bananenbroodrecept“. Dit klassieke bananenbroodrecept bevat HET perfecte aantal bananen dat je nodig hebt voor een perfect bananenbrood, elke keer weer.
Voor dit klassieke bananenbroodrecept is VIJF het ‘magische aantal’ bananen van standaardformaat dat je nodig hebt. Het recept vereist vier zeer rijpe bananen voor het beslag en een volledig rijpe banaan voor de garnering. Voor de vier zeer rijpe bananen geldt: hoe bruiner de schil, hoe beter. Voor de volledig rijpe banaan is een vrucht met een felgele schil of een paar ‘suikervlekken’ perfect. Daarnaast heb je ook het volgende nodig:
80ml zonnebloemolie
200g tarwebloem
150g kristalsuiker
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
1 tl kaneel
1 snufje zout
Dus nu weet je het geheime aantal bananen om (Chiquita’s) beste bananenbrood te maken! En niet te vergeten, enkele handige tips om bruine bananen in te vriezen en indien nodig groene bananen te rijpen. Doe je inspiratie op met onze bakgids voor bananenbrood, ga nu op pad, haal een paar trossen Chiquita bananen en bakken maar. Wij helpen je!
Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!